seppolappalainenkoti Tutkittu juttu. Ja tämä on taivaan tosi.

Oli rohkea veto Pride -kulkueelta

 

Pride -kulkue sen meille kaikille jälleen näytti, kuinka voidaan voimakkaasti mutta kuitenkin samanaikaisesti iloisesti ja rauhallisesti ilmaista mieltään seksuaallisen tasa-arvon puolesta. Ja rohkeana pidän etenkin mielenilmausta vanhoillishenkistä Helsingin sanomia kohtaan. Yle:n tv -lähetyksessä näytettiin tämä tapahtuma kun edellä ajoi kuorma-auto ja sen lavan reunoilla suuret Helsingin sanomien lakanat, ja välittömästi tämän takana kulki pieni joukko nuoria naisia joiden suut suljettu mustalla leveällä teipillä. Tämä oli kuin täsmäohjus joka osui ja upposi kohteeseensa. Toivottavasti tälläinen näky saa aikaa muutosten tuulet Helsingin sanomien työilmapiirissä, tavallaan päivityksen siirtymisestä menneestä ajasta nykyaikaan.

Luulen, että tämä tietää myös kirkolle hyvää. Toivottavasti nyt on seksuaalivähemmistö vihdoinkin huomannut kirkon suvaitsevaisen linjan myös heitä kohtaan. Toivoisinkin seksuaalivähemmistöä astumaan rohkeasti kirkkoon ja tuntea pyhän hengen ja suvaitsevaisuuden sekä tasa-arvoisen yhtenäisyyden läsnäolon. Joten tämä olisi kirkolle se todellinen kiitospäivä.

Kirkosta eroaminen ei ole oikea menettelytapa ilmaista mieltään vaan uudelleen liittyminen sekä vakaa säilyminen kirkon jäsenenä luo elämää ja kasvua tässä tasa-arvoisessa yhteisössä. Todellakin uskon, että näin yksikään Kristuksen viidestä haavasta ei enää vuoda.

 

Helsinki Pride -kulkueeseen osallistui noin 100 000 ihmistä ja todennäköisesti tulee vain kasvamaan tulevina vuosina.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän jukkav kuva
Jukka Väisänen

Kirkossa on hyvin paljon sateenkaarimyönteistä porukkaa etenkin papeissa. :)

Toimituksen poiminnat