seppolappalainenkoti Tutkittu juttu. Ja tämä on taivaan tosi.

Onnea matkaan

 

Näin se todellakin on, viimeaikaisetkin tapahtumat sen osoittavat. Yhteiskunta tarvitsee sittenkin katupartiointia joka takaa luultavammin parhaiten yhteiskuntarauhan. Soldiers of Odin ry on kansalaisjärjestö ja katupartioliike joka toimii vapaaehtoistyöllä. Nämä kadun aseettomat suojelusenkelit viattomineen sieluineen paimentavat poliisien sekä vihreiden Aino Pennasten ja Touko Aaltojen kaltaisten susien keskuudessa. Uskon, että tehtävä ei ole aina helppo kun ottaa huomioon näidenkin susien häiriökäyttäytymisen, joka käytännössä oli Aino Pennasen lentoliikenneturvallisuuden sekä että myös koneen matkustajien ja täten myös palautettavan turvapaikanhakijan terveyden vaarantaminen. Ja poliisin osalta samassa tapahtumassa ylimitoitettu voimankäyttö joka johti palutettavan henkilön tukehtumisvaaraan. Etenkin tätäkin näkökulmaa katsoen luulisi valtion jotenkin huomioida ja tukevan yhteiskunnan rauhaa ylläpitävää laupeuden työtä. Pakkopalautukset lennolla voitaisiin aivan hyvin siirtää kolmannelle sektorille eli tälle katupartiointiakin järjestävälle yhdistykselle. Valtion antama rahallinen tuki katupartioinnille voisi olla esim. sen yhdistyksen jäsenmäärän sekä myös annettujen tehtävien mukainen.

 

Katupartiointi laupeudentyönä on vastaus nykypäivän ja tulevaisuuden turvapaikanhakijoihin liittyviin haasteisiin johon poliisi ei näillä näkymin ole osannut oikein vastata muutoin kuin voimankäytöllä. Poliisi joko ei näy katukuvassa tai tullaan (todennäköisesti myöhässä) paikalle kuin villinlännen Wyatt Earpin veljekset. Pakkopalautuskäytännötkin on nyttemmin sen todeksi osoittanut. Katupartiointi toimii hyvän tunteen akselina kansan ja turvapaikan hakijoiden välillä poistamalla turhia ennakkoluuloja.

 

Tunnen häpeää poliisin liiallisessa voimankäytössä pakkopalautustoimissa ja laitankin tähän lopuksi poliisin puolesta hienon runon eräästä laulusta: älä ikinä enää yhdenkään ihmisen anna kohdella niinkuin mä kohtelin, loukkasin ja haavoitin. Älä rakasta ketään joka voi olla niin julma. Onnea matkaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän Kalle kuva
Kalle Pohjola

Ihanko oikein tosissasi avauksesi kirjoitit.
Nämä odinin sotilaat ovat jo aikoja sitten kuopattu.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Nämä odinin sotilaat ovat jo aikoja sitten kuopattu."

Ei odinin sotilaaksi pääse muuten kuin kuolemalla.
Tosin kuoleman pitää tapahtua taistelukentällä.
Vain kunniakas kuolema taistelukentällä oikeuttaa pääsyn odinin sotilaaksi.

Siellä sitten walhalassa Odinin isoissa pidoissa odinin sotilas saa tapella ja juoda ikuisesti, eikä naisista ole pulaa.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Taitaa kirjoittaja olla Svedu-Petteri tai sellainen Börje kun hehkuttaa Oodinia.

Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen

Sarkasmi on hankala taiteenlaji.

Käyttäjän seppolappalainenkoti kuva
Seppo Lappalainen

Hyvää huomenta kaikille

En liputa kenenkään puolesta tai ole ketään vastaan. Kirjoitukseni perustuu aina tosi tapahtumiin joita analysoin tarkkaan, lopputuloksena on tutkittua juttua.

Myös toisaalta esitän sitotumattomia mielipiteitä. Kenestäkään riippumattomat mielipiteet ei nähtävästi mielytä joitakin henkilöitä, tosin ei ole tarkoituskaan mielyttää ketään erityisesti.

Toimituksen poiminnat