seppolappalainenkoti Tutkittu juttu. Ja tämä on taivaan tosi.

Vaalianalyysi, se oikea! Ja tämä on taivaan tosi

 

Eduskuntavaalit 2019 ja kuntavaalit 2017 kertovat sen oikean puolueiden kannatusgallupin. Perussuomalaiset saavuttivat eduskuntavaaleissa todella ison jytkyn. Valemedia Yle:n vaali-illan ennusteiden hehkutus ja rummutus vihreiden vaalivoitosta meni täysin pieleen, puolue vihreät koki selvän tappion. 

Perusuomalaisten kannatus nousi kuntavaalien (2017) 8,9 prosentista eduskuntavaalien (2019) 17,5 prosenttiin. Nousua jopa 8,6 %.

Vihreiden kannatus romahti kuntavaalien (2017) 12,5 prosentista eduskuntavaalien (2019) 11,5 prosenttiin.

Vihreät havittelivat ennen eduskuntavaaleja jopa pääsystä pääministeripuolueeksi, toisin kävi. Valitettavasti vaaleissa häviäjät ovat politiikassaan epäonnistujia ja kuuluvat ehdottomasti oppositioon eikä hallitukseen.

Perussuomalaisten huima kannatuksen nousu selittyy seteliselkärankaisten vaalikikkailijoiden pakko syrjäytymisellä puolueesta että sen johdosta, tällä vallanvaihdolla perussuomalaiset tekivät poliittista historiaa toteuttamalla oikeasti kansan ja jäsenistön tahdon.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Kun PeSun kannatus on ollut perinteisesti korkeampi eduskuntavaaleissa kuin kuntavaaleissa, tuo mittari antaa ehkä hieman liian suuren nousuprosentin. Toisaalta ei 8,9% ole edes mielipidemittausten pohjalukema, että on se vähintäänkin oikealla suunnalla.

Toimituksen poiminnat